maandag 14 november 2011

Laagseizoen!


Het Seizoen wordt lager en lager en de campings die open zijn worden spaarzamer. Dat is goedkoop! Want we moeten wel ergens slapen, dus zetten we de auto in een rustig dorpje neer en brengen we daar de nacht door. Als je dan ook nog een bootticket naar Griekenland kan kopen in het plaatselijke reisbureau, is het helemaal handig. En pissen in een pannetje en dat in zee gooien, gaat ook prima.

Olijfboomgaaard onderweg. Niet alleen is het laagseizoen, het is ook oogstseizoen. Jammie!

We waren in Buffelmozzarellalandgebied (smak, smak, jam, jam). Zo hoort echte mozzarella te smaken.

En dit was ons tweede wildkampeerplekje. Bij Refugio de Gasperi, vlakbij Rotonda in Nationaal Park Pollino, lekker verlaten en helaas ook een beete regenachtig, dus we hebben de tweede nacht de auto op een andere plek gezet. Dit veldje was een beetje te modderig. En lekkere schapenkaas kon je er kopen bij een mevrouw. En: binnenkort op google streetview, onze bus en wij op deze plek! (nu nog met een plaatje van de winter)

Wandeling bij de Rifugio.

Lens laten vallen.... Misschien nog even proberen of hij het nog doet. Shit, we krijgen het ding niet meer van de camera af. En we kunnen geen foto's maken! Wat nu, wat nu?!

In het Unesco-dorpje Alberobello (in de oranje-bus-volksmond Albuquerque) werden we verwezen naar meneer Fanzini, in zijn electro-hospitaal. En ja, daar vonden we een vriendelijke meneer in een witte doktersjas, met allemaal oude electrische apparaten om zich heen, die ons fototoestel weer aan de praat kreeg. Zie je de opluchting op het gezicht van mevrouw van Kalkeren (één van de inwoners van de Oranje Bus)?

En hierom staat Albuquerque dus op de UNESCO-lijst: de Trulli (enkelvoud: Trullo). Een soort witgepleisterde kabouterhuisjes, waarvan niemand weet waarom ze zo gebouwd werden. Erg pittoresk.

Is dit een krokus? In november?

En toen namen we de boot naar Griekenland, waar ook veel campings al dicht waren. Gelukkig mochten we van een naar knoflook riekende heel erg oude mevrouw wel op haar camping gratis overnachten. Daar werden we meteen besprongen door een stuk of tien zwerfkatten, waarvan deze (we noemen hem Tjipke) de meest volhardende was. Hij kreeg van ons dan ook een beetje yoghurt, 's ochtends.

Camping bij zee + Griekenland = Sinsia in zee.

Het Olympisch zwembad bij camping Diana ("Hij is open, we kunnen douchen!") in Olympia. Morgen de plek bekijken waar de allereerste Olympische Spelen werden gehouden...

4 opmerkingen:

  1. gaaf man, ik hoop dat het allemaal zo voorspoedig blijft gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Joris en Sinsia,
    Ik sluit me bij Michiel aan.
    De krokus is een zogenaamde herfsttijloos (Colchicum atumnale) en dus geen krokus.
    Sensationeel, dat witte dorpje!
    Van Nico moet ik vertellen dat onze grote appelboom (helaas, helaas!!) weg gaat. Hij wordt veel te groot en er groeit niks meer onder. We krijgen er wel een voor in de plaats, maar ja het duurt dan wel weer even voordat er weer een oogst is. Sins, het wolletje bewaren we uiteraard en we zoeken er een andere bestemming voor. En Joris het hout bewaren we ook, zodat je daar nog iets mee kunt doen.
    Heel leuk al jullie bevindingen zo te kunnen volgen. Verlangen jullie al naar huis? Zo te zien valt dat wel mee. Blijf genieten!! Liefs van Nico en Madelon.

    p.s.Goed van Jelger he, afgelopen weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He niet al die olijven opeten van al die arme Grieken he, ze worden al zo kaalgeplukt tegenwoordig...:D

    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Joris en Sinsia,

    Leuk om jullie reis te volgen! Ik lees met veel belangstelling mee. Ik ben benieuwd naar wat jullie verder mee gaan maken en of het jullie blijft lukken om foto's te uploaden.

    Groet,

    Ron (uit Leiden ....)

    BeantwoordenVerwijderen